Den Bosch Politiek | Sluiting Pistache terecht

Sluiting Pistache terecht
07-Dec-2014 19:35

Leestijd 1 minuut



Op 4 juli van dit jaar werd er door het OM een inval gedaan in Pistche, een coffeeshop van de The Grass Company aan het Emmaplein. In een verborgen ruimte werd er 7,5 kilo wiet aangetroffen, terwijl er volgens de regels maar 0,5 kilo in de winkel aanwezig mocht zijn. Hierop heeft burgemeester Rombouts de zaak voor 6 maanden gesloten. De eigenaar is naar de rechter gestapt om een voorlopige voorziening aan te vragen. Volgens hem lagen de wiet in een niet voor publiek toegankelijke ruimte. Bovendien zou de zaak financiële schade leiden, vooral in de maand december. Ook zou er een afspraak zijn tussen de 5 grote Brabantse steden om een maximale sluiting van 3 maanden te hanteren.
De rechter vond de onderbouwing van de financiële nood niet voldoende. Ook het feit dat de wiet in een aparte ruimte laf, vond de rechter niet relevant, omdat de wiet wel in de winkel wordt verkocht. Bovendien wees de rechter er op dat ten tijde van de sluiting ’s-Hertogenbosch het convenant tussen de 5 steden nog niet had geaccordeerd.
Ook zou er sprake zijn witwassen. Hiervoor is nog geen bewijs gevonden en is er ook nog geen uitspraak. 2 van de uitbaters hebben een aantal dagen vastgezeten.
Zie ook eerder bericht.

Auteur: Alfred Heeroma

954 keer werd dit bericht gelezen