Den Bosch Politiek | Kandidatenlijst PvdA vast gesteld

Kandidatenlijst PvdA vast gesteld
11-Jul-2014 22:03

Leestijd 2 minuten



De leden van de PvdA 's-Hertogenbosch hebben in de ALV van donderdag 10 juli het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst definitief vastgesteld. Ten opzichte van de concept kandidatenlijst zijn er geen wijzigingen. Er waren 2 stemronden om de lijst vast te stellen.
Afdelingsvoorzitter Deniz Ă–zkanli sprak op de ledenvergadering zijn dank uit voor het harde werk van zowel de programma commissie als de adviescommissie kandidaatstelling de afgelopen maanden.
Huidig wethouder Jeroen Weyers wordt lijsttrekker. De huidige raadsleden Marjolijn Pieterse en Latif Hasnaoui staan niet op de lijst terwijl Hermie van Ommeren op 28e plek staat. Oud wethouder Elly de Jonge staat op de 29e plaats en Bram Stemerdink, ook oud raadslid en ex-lid Tweede Kamer, is lijstduwer op plek 31. Op de lijst staan nog meer oud raadsleden.
De eerste 10 kandidaten zijn:
1. Jeroen Weyers
2. Lisette van der Swaluw (huidig raadslid)
3. Pieter Paul Slikker
4. Fouad Kabbouti
5. Inke Katoen - de Graaf (huidig raadslid)
6. Jacky Goossens
7. Ruud Rottier (tussen 1992 en 200 ook raadslid en later wethouder)
8. Gert-Jan van Rooij - van der Sijde
9. Osman Cifci
10. Steven Einmahl.
Het afgelopen jaar is door verschillende themagroepen, in debatten, tijdens bijeenkomsten, door vele gesprekken en na verschillende inspraakmogelijkheden hard gewerkt aan de totstandkoming van het programma. Velen leden hebben hier aan bijgedragen. Na enkele voorstellen op de ALV is het programma nu definitief vastgesteld.
Na het vaststellen van het programma werd de kandidatenlijst vastgesteld. Ook hier is de afgelopen maanden hard aan gewerkt. Het bestuur heeft zich in dit proces laten adviseren door een adviescommissie onder voorzitterschap van oud wethouder Joke van der Beek (zelf nummer 30 op de lijst).
Bij de samenstelling is gekozen voor een kwalitatief sterke en evenwichtige lijst met ruimte voor nieuw talent dat effectief kan samenwerken. De lijst bevat naast een mix van bestaande en nieuwe raadsleden ook een mix aan inhoudelijke achtergronden, netwerken, kennis, interesses, ervaring en vaardigheden.

Auteur: Alfred Heeroma

1316 keer werd dit bericht gelezen
Documenten:
Ontwerp verkiezingsprogramma 2014 PvdA
Toelichting kandidatenlijst 2014 PvdA