Den Bosch Politiek | Vrijwilligersprijzen

Vrijwilligersprijzen
06-Jul-2014 17:44

Leestijd 1 minuut



Elk jaar wordt de 'Meer dan Handen' vrijwilligersprijs uitgereikt. De prijs wordt uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties, –projecten en burgerinitiatieven, maar ook aan bedrijven en aan gemeenten. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de VriendenLoterij Passieprijs uitgereikt.
In de categorieën vrijwilligersprojecten en –organisaties worden dit jaar start-ups beloond: goede ideeën of projecten die minder dan één jaar bestaan. De jury selecteert in de categorieën Landelijke vrijwilligersprojecten en –organisaties en Lokale/regionale vrijwilligersorganisaties en -projecten 2 winnaars per categorie (één voor het beste idee en één voor het beste startende project). Deze winnaars ontvangen, naast een sculptuur een geldprijs van elk € 5.000, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.
Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst de VriendenLoterij Passieprijs uitgereikt. Een prijs aan één persoon die van onschatbare waarde is (geweest) voor het project of het idee. Deze person ontvangt een verrassing van de VriendenLoterij en een sculptuur.
De bedoeling van de prijzen is om inspirerende voorbeelden in het zonnetje te zetten en de waardering voor vrijwilligers uit te spreken.
Meer informatie en inschrijven kan via de website van de organisatie. Inschrijven kan tot 1 oktober 2014.

Auteur: Alfred Heeroma

1173 keer werd dit bericht gelezen