Den Bosch Politiek | Nieuwbouw Boschveld

Nieuwbouw Boschveld
04-Dec-2012 20:35

Leestijd 2 minuten

Fase2-Boschveld.JPG title =
Fase 2 zal naar verwachting in 2013 worden gesloopt en worden vervangen door 37 eengezinswoningen en 5 koopwoningen.
Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Den Bosch Politiek



Boschveld is een wijk die in de jaren 50 van de vorige eeuw is gebouwd. Veel woningen zijn echter niet meer van deze tijd en zullen worden gesloopt of gerenoveerd. De eerste nieuwbouw (Fase 1) is vorig jaar opgeleverd. Nu is BrabantWonen bezig met de voorbereiding voor nieuwbouw van Fase 2. Hierbij zullen 57 woningen worden vervangen door 37 eengezinswoningen in de sociale huur en 5 koopwoningen in de vrije sector. In een later bouwstadium zal het verlies in aantal woningen elders worden gecompenseerd.
Sinds vorig jaar is BrabantWonen bezig met het uitverhuizen van de bewoners. Op dit moment zijn er nog 5 bewoners die nog niet zijn verhuisd. Ondertussen is het nieuwbouwplan door het college van B en W goedgekeurd en ligt sinds 3 december ter inzage gedurende 6 weken. Op 18 december is er een inloopavond in het Buurthuis Boschveld tussen 19.00 en 21.00 uur. Daar zullen de plannen worden toegelicht en ook de toewijzingsregels. Bewoners kunnen hier aangeven of ze op- of aanmerkingen op het plan hebben, die dan worden meegenomen in de inspraak. Het plan past niet in het geldende bestemmingsplan, maar het college is van mening dat het niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Om die reden is ze van mening dat er mag worden afgeweken van het geldende bestemmingsplan.
Tijdens de inloopavond zal er ook informatie worden gegeven over de nieuwbouwplannen voor de Brede Bossche School. De bouw hiervan heeft een behoorlijke vertraging opgelopen. Dit heeft er mede mee te maken dat de locatie van het gebouw is gewijzigd en nu komt op de plek van het Overpad. De sloop daarvan zou in maart 2013 starten. Er zullen schetsen te zien zijn. Omdat het ontwerp nog niet definitief is, kan hier geen sprake zijn van inspraak. Doelstelling is dat de BBS medio 2015 beschikbaar is. Bewoners hebben de afgelopen tijd aangegeven te weinig zijn betrokken bij het ontwerp. Na klachten hierover, hebben bewoners de mogelijkheid alsnog hun mening te geven, maar tot nu toe is daar amper gebruik van gemaakt.

Auteur: Alfred Heeroma

1848 keer werd dit bericht gelezen
Documenten:
Informatiebulletin college Boschveld Fase2