Laatste berichten

15-02-2015  PvdA wil opheffing geheimhouding

Bij de bespreking van het bestuursakkoord is gezegd dat er geen cijfermatig onderbouwing was voor het akkoord. Niet veel later kwam een zogenaamd ambtelijk stuk boven water wel een cijfermatige onderbouwing op stond, maar dit was volgens de coalitie slechts een kladje en had niets te maken met een doorrekening. Vervolgens eiste de oppositie dat alle papieren waarop iets van een onderbouwing stond, op tafel zou komen.

Die papieren zijn nu op tafel gekomen, maar slechts onder geheimhouding. Fractievoorzitter van de PvdA, Lisette van der Swaluw is verbaasd over deze geheimhouding. Ze heeft de stukken ingezien en is van mening dat 9 van de 10 stukken geen inhoud bevatten die de gemeente schade zouden kunnen berokkenen. Volgens haar bevatten sommige documenten gewoon informatie die al (gedeeltelijk) eerder openbaar is gemaakt.

Ze wil nu dat de stukken openbaar worden gemaakt. Het ene stuk dat mogelijk gevoelige informatie bevat zou dan wel geheim mogen blijven. De openbaarheid zou kunnen bijdragen aan de transparantie van het bestuur.Documenten:

Brief over geheime stukken

Cijfers bestuursakkoord

Aan de Slag (bestuursakkoord)


15 Feb 2015 |11:30|   Bron:  Den Bosch Politiek | Auteur: Alfred Heeroma

Dit bericht is 2849 maal bekekenEr zijn geen reacties
______________________________________________________________________________

Reageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 1949 in

* Verplicht, mail komt niet op site
U kunt reageren op dit bericht

Columns

  • Leeg